Delikata kalvkotletter lagas på italienskt vis i en smakrik citron- och vinsås och serveras med kapris.
Instruktioner
- Lägg kalvkotletterna mellan plastfolie och banka försiktigt ut dem med en köttklubba tills de är 5 mm tjocka. Lägg kotletterna på en tallrik och pudra dem med mjöl på båda sidor.
- Sätt ugnen på 150 grader. Hetta upp oljan och margarinet i en stor stekpanna och stek kotletterna två minuter på varje sida. Lägg över på en plåt och håll dem varma i ugnen medan såsen lagras.
- Öka värmen och häll vinet i stekpannan och koka upp. Låt sjuda tills cirka 3 msk vin återstår. Tillsätt buljongen och sjud 4-5 minuter tills den har reducerats till hälften. Blanda ner citronsaft och kapris.
- Lägg tillbaka kalvköttet i pannan och sjud cirka en minut. Servera rätten genast med potatis, grönsallad och citronklyftor.
Publicerat den
30 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar