Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvnoisetter med vermouthsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktigt god festmåltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125º.
  2. Dela ev skinkan längs med men inte de sista centimeterna. Täck med skinkan längs kanten på filébitarna. Bind om med steksnöre. Salta och peppra köttet på båda sidor.
  3. Bryn köttkbitarna några minuter på varje sida tills de fått fin färg. Lägg dem i en ugnsform. Efterstek dem tills innertemperaturen är 56º.
  4. Koka ur stekpannan med vatten och vermouth, tillsätt crème fraiche och kalvfond. Koka några minuter. Blanda ner oliverna och smaka av om det behövs salt eller peppar.
  5. Lägg upp köttet med potatis och nykokta grönsaker. Häll på sås och strö över klippt krasse.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.