Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvragu med citronsmak

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här rätten på kalvkött smakar precis lika gott som den ser fräsch ut. En lätt, mild gryta med frisk smak av citron och med lite konjak som förhöjer smaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i två-tre cm stora tärningar och ta bort synligt fett och senor. Ansa purjolökarna, halvera dem på längden och skölj dem väl. Skär av ca 6 cm av en purjolök till garnering och lägg åt sidan. Strimla resten av purjolöken fint.
  2. Tina ärterna. Borsta av champinjonerna med en bit hushållspapper och halvera stora svampar. Skölj den halva citronen väl och strimla skalet med ett zestjärn. Lägg hälften av det strimlade skalet åt sidan. Pressa citronen.
  3. Smält smöret i en gryta, lägg i köttet och bryn det runtom. Tillsätt den strimlade purjolöken och fräs under omrörning. Lägg i ärterna och champinjonerna och blanda väl. Tillsätt konjak och buljong.
  4. Rör ner hälften av citronskalet. Tillsätt lagerbladet, salt och peppar. Blanda väl och lägg på locket. Låt sjuda 30 minuter på svag värme.
  5. Rör ner crème fraiche och smaka av med salt, peppar och 1-2 tsk citronsaft. Skär den sparade purjolöksbiten i strimlor. Strö purjolöksstrimlor och strimlat citronskal över grytan och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.