Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvrulad med aromsmör

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I boken "Våra hundra bäst" som jag köpt på loppmarknad finns detta recept:

Ingredienser

Instruktioner

  1. "Sprita" bort benen i kalvbringan - affären brukar gärna hjälpa till med det.
  2. Torka köttet torrt. Bred ut köttet. Blanda 3 msk smör och den hackade persiljan. Fördela blandingen jämnt över köttet. (Aromsmöret ger ruladen och såsen god smak).
  3. Strö på 1 tsk salt och ¼ tsk vitpeppar. Rulla ihop köttet och bind om det med bomulls-snöre.
  4. Bryn ruladen väl i 3 msk smör. Krydda med ytterliggare 1 tsk salt och ¼ tsk vitpeppar. Späd litet i taget med det kokande vattnet och låt ruladen steka/sjuda sakta i ungefär 1 ½ timme.
  5. Sås: Sila skyn och späd med grädden. Red av med potatismjölet utrört i litet kallt vatten. Låt det få ett uppkok och smakasätt med litet salt och vitpeppar om det skulle behövas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.