Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvrulader i murkelsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kalvkött är ett milt och ljust kött som alltid är lika mört och fint i smaken. Här kommer det till sin fulla rätt i en krämoig sås med murklor och en nypa torkad timjan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Banka ut kalvköttet med knuten hand. Dela varje saltgurka på längden till 4 långa stavar. Lägg en gurkstav på varje köttskiva och rulla ihop. Fäst ihop rulladerna med tandpetare. Smält 1 msk matfett i en gryta. Lägg i rulladerna och bryn dem runt om. Häll på vatten och buljong och låt rulladerna sjuda under lock ca 15 min. Häll av spadet från murklorna och hacka dem grovt. Smält resten av matfettet i en kastrull och lägg i murklorna. Låt dem fräsa i 5 min. Strö över mjöl och rör om väl. Häll skyn från rulladerna över murklorna och låt såsen koka upp under omrörning. Tillsätt creme fraiche, soya och timjan och sjud såsen 2-3 min. Späd med vatten om den blir för tjock. Smaka av med salt och peppar.
  2. Dra ut stickorna ur rulladerna. Lägg rulladerna på ett serveringafat och häll över murkelsåsen.
  3. Servera gärna med pommes frites eller potatiskroketter, sockerärter och gelé

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.