Kalvrulader med citron

Kalvrulader som serveras med ansjovisdipp, smörsvängda gula och gröna bönor

Kalvrulader med citron
Källa: ICA
Uppladdad av: ros
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

4 skivor kalv- eller fläskinnanlår
1 kruka persilja
1 citron
1 dl färskost, t ex Philadephia
2 krm Cayennepeppar
1 dl vitt vin eller sherry
1 dl vatten
4 ansjovisfiléer, 20 gr
2 dl matyoghurt, 10%
1/2 dl finklippt gräslök
Smör till stekning
Flingsalt
Salt
Peppar

Smörsvängda gula och gröna bönor:
150 g haricots verts
150 g vaxbönor
1-2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
Salt
Svartpeppar

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
653
Sparat:
4

Gör så här

Hacka persiljan och finriv det yttersta citronskalet.
Blanda med färskost, 1/2 tsk flingsalt och Cayennepeppar.

Banka ut köttet mellan plastfolie till tunna skivor.
Krydda med 1/2 tsk salt och 1/2 krm peppar.
Bred kryddröran på köttet.
Rulla ihop och fäst med tandpetare.

Bryn ruladerna i smör i en stekpanna.
Häll över vin och vatten.
Sänk värmen. Låt ruladerna koka under lock 5-7 minuter.
Ta upp ruladerna och håll dem varma. Koka ihop skyn några minuter.

Mixa eller mosa ansjovisfiléerna.
Blanda med yoghurt, gräslök och 1 krm svartpeppar.

Smörsvängda bönor:
Lägg haricots verts och vaxbönor i kokande lättsaltat vatten ca 4 minuter.
Lyft upp/häll av bönorna och kyl snabbt av i kallt vatten, gärna med is.
Låt rinna av på en handduk.

Skala och strimla scharlottenlökarna. Finhacka 1 vitlöksklyfta.
Hetta upp en stekpanna med 2 msk smör och fräs lök och vitlök, utan att det tar färg, någon minut.
Tillsätt bönorna och låt fräsa ytterligare ett par minuter.
Smaka av med salt och svartpeppar

Servera med ansjovisdipp, kokt potatis och gärna smörsvängda bönor.

Lycka till! Smaklig måltid.

LIKNANDE RECEPT

av MrsC
över 2 månader
av ylwa
över 2 månader
över 2 månader
av styvan
över 2 månader
av Queenie
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.