Kalvstek recept

Din sökning gav 31 träffar
Cesars Spanska Oxstek

Jag var på jakt efter en mager stek, och hittade detta recept i min "Carl Butlers Kokbok" från någonstans runt 1975. Med lite extra kryddning tycker jag att det är en suverän rätt, just så mager som ..Köttbullssmet för pikanta köttbul..

Köttbullar med "inbyggd" smak. Lämpligt att servera till gratänger, stuvningar eller att skiva kalla då köttbullarna håller ihop mycket bra. Egenskaper för smeten är: mycket lättrullade köttbullar, h..


Vitello tonnato

1. Börja med att bryna kalvsteken ca 3 min på vardera sida för att baka av 120 grader i ugn. 2. Baka av tills den når en innertemperatur på 55 grader. 3. Skär tonfisken på längden och halstra snabbt..


Gammaldags stek

Doftar mycket gott under tillagningen... Såsen till köttet är perfekt. Vi hade 1 ½ kg kött och den stod i ugnen i nästan 2 timmar. Vi tog ut den när steken var uppe i 73 grader.
Kalvstek Sevilla
Kalvstek Sevilla

Den här möra kalvsteken i vindoftande sås är en läcker specialitet från södra Spanien. Grönsakerna och örtkryddorna gör steken extra saftig.

Fylld kalvstek
Fylld kalvstek

En spännande rätt där fylld kalvstek får småkoka långsamt i färskpressad apelsinsaft tills den är mör och saftig. Perfekt för festen.