En passande söndagsmiddag till många.
Instruktioner
- Bryn köttet runt om i matfettet i en stekgryta. Krydda med salt och peppar. Stick in en köttermometer i köttet. Se till att spetsen kommer i den tjockaste delen av köttet.
Häll över vattnet och låt steken puttra under lock tills köttet är mört, ca 1½ timme eller tills termometern visar 75°C. Låt steken vila ca 10 minuter innan den skärs upp i tunna skivor.
- Sila spadet i en kastrull och späd ev med buljong till 6 dl. Tillsätt grädden och låt koka ca 5 minuter. Blanda matfettet med mjölet och vispa i kastrullen. Tillsätt ost och gelé och låt såsen koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Servera köttet med såsen. Kokt potatis, gelé och inlagd gurka passar bra till.
Publicerat den
18 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar