- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut
En klassisk del av en söndagsmeny
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Putsa steken fri ifrån hinnor. Hetta upp smöret i en stekpanna som tål ugnsvärme och bryn steken runtom. Salta och peppar.
- Lägg den klyftade löken, den skalade och skivade moroten, vitlöken och persiljan i stekpannan. Ställ in stekpannan i ugnen och stek tills innertemperaturen visar 70 grader. Häll på buljongen efter ca 20 minuter.
- Ta ut steken och vira in den i aluminiumfolie. Sila ner stekskyn i en kastrull, tillsätt grädden. Koka upp och red av med maizenamjölet utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
- Skiva steken tunt och servera med gräddsåsen och kokta morötter till potatiskaka eller kokt potatis.
Publicerat den
15 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ska göra denna i helgen,
Kanon god stek... jag gjorde med murkelsås och hasselbackspotatis..