Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvstek med gräddsås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

En klassisk del av en söndagsmeny

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa steken fri ifrån hinnor. Hetta upp smöret i en stekpanna som tål ugnsvärme och bryn steken runtom. Salta och peppar.
  2. Lägg den klyftade löken, den skalade och skivade moroten, vitlöken och persiljan i stekpannan. Ställ in stekpannan i ugnen och stek tills innertemperaturen visar 70 grader. Häll på buljongen efter ca 20 minuter.
  3. Ta ut steken och vira in den i aluminiumfolie. Sila ner stekskyn i en kastrull, tillsätt grädden. Koka upp och red av med maizenamjölet utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skiva steken tunt och servera med gräddsåsen och kokta morötter till potatiskaka eller kokt potatis.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • annelieberggren 17 mars 2009

    Ska göra denna i helgen,

  • annelieberggren 22 mars 2009

    Kanon god stek... jag gjorde med murkelsås och hasselbackspotatis..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.