Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvstek med potatispuré och vinsås

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En välsmakande och festlig stek med en härlig vinsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär rödlök, morot, champinjoner och selleri i mindre bitar. Skär vitlöken i tunna skivor.
  2. Lägg köttet i en skål och lägg grönsakerna ovanpå och häll på vinet. Låt marinera över natten. Vänd steken någon gång.
  3. Nästa dag: Sätt ugnen på 175 grader. Ta upp köttet och vänd i vetemjöl. Stek köttet hastigt runt om i olivolja i en panna. Lägg det i en stor ugnssäker form. Krydda.
  4. Stek grönsakerna i en panna och lägg dem sedan runt köttbiten. Ös över marinaden och sätt in i ugnen. Öppna då och då och ös över marinaden på köttet. Stek i ca 2 timmar, vid ca 70-75 grader är steken ljus rosa.
  5. Potatispuré Skala och koka potatisen. Mosa eller pressa den och vispa i smör och mjölk så att det blir luftigt. Vispa i parmesan, muskot, salt och peppar. Riv basilikablad och rör ner.
  6. Såsen gör du genom att ta vara på marinaden och grönsakerna i formen.
  7. Passera grönsakerna och marinaden genom en sil och koka upp i en kastrull. Om du vill ha en tjockare sås kan du röra ihop lite smör och mjöl som du rör ut i såsen.
  8. Servera köttet i skivor med potatispuré, sås och gröna ärtor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.