Läcker kalvstek tillsammans med tonfisksås. Sardeller och kapris ger såsen härlig sälta.
Instruktioner
- Koka upp 13 dl vatten, buljongtärningar och vin. Skala löken och moroten och skär dem i mindre bitar. Skär även selleristjälken i mindre bitar.
- Lägg steken i en gryta tillsammans med lök, morot, selleri, lagerblad, persiljestjälkar, salvia, salt och vitpeppar. Tillsätt buljongen. Låt steken sjuda under lock 40-60 minuter tills innertemperaturen är 65 grader.
- Låt köttet svalna i buljongen. Kyl gärna kastrullen i ett kallt vattenbad. Spara ca 1 dl av buljongen till tonfisksåsen.
- Gör såsen. Lägg tonfisken med sin olja, äggulor, sardeller och kapris i en matberedare. Kör till en jämn smet och tillsätt olivoljan lite i taget. Blanda ner citronsaft och lite av buljongen till önskad konsistens. Smaka av med svartpeppar, salt och citron.
- Skär köttet i tunna skivor, lägg upp det på ett serveringsfat och skeda över tonfisksåsen. Garnera med kapris och citronklyftor.
Publicerat den
7 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar