Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mince pies- fruktiga pajer

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Mince pies är populära, juliga små pajer från England med mycket frukt och kryddor. Naggande goda är de!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Deg: Blanda mjöl, florsocker, smör och rivet apelsinskal i en matberedare och kör snabbt ihop till en deg. Du kan även nypa ihop degen för han. Platta till degen, plasta in den och låt vila 30 minuter i kylen.
  2. Fyllning: Hacka fikon, dadlar, aprikoser, russin och valnötter fint. Lägg i en bunke. Skala och kärna ur äpplet. Skär det i små tärningar. Häll ner i bunken med den torkade frukten och tillsätt resten av ingredienserna till fyllningen.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Smörj och mjöla formarna. Kavla ut degen ca 3 mm tjock på mjölat bakbord och ta ut rundlar som är någon centimeter större än formarna du använder. Klä formarna med degen. Spara lite deg till dekor. Jämna till kanten och låt gärna stå kallt 30 minuter.
  5. Fördela fyllningen i formarna nästan upp till kanten. Kavla ut resten av degen på mjölat bakbord, 2-3 mm tjock. Ta ut snöflingor, stjärnor eller hjärtan och lägg på formarna. Nyp fast försiktigt och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills pajerna har blivit gyllenbruna. Låt kakorna svalna lite och pudra sedan gärna med florsocker.
  6. Kakorna håller ca 1 vecka i kylen eller i rumstemperatur men kan också frysas in.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.