Lysande gyllene gul (jul)! De kanderade cashewnötterna är helt underbara. De kan göras separat och serveras som snacks.
Gör eventuellt en dressing på 2 msk olivolja, pressad saft av 1 citron, salt och peppar och ringla över.
Instruktioner
- Kanderade nötter:
Värm ugnen till 200 grader. Rör ihop nötterna med sirap, socker, olja och salt. Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen ca 8 minuter. Vänd en gång efter halva tiden och kolla noga så att de inte bränns. Låt svalna och hacka grovt.
- Grönkålschips:
Riv grönkålsbladen i bitar. Krama dem med olja och salt. Sprid ut på en plåt. Rosta till chips mitt i ugnen i 200 grader, ca 8 minuter.
- Koka upp buljongen och ta av från värmen. Häll i saffran, olivolja och couscous. Rör om och låt stå 5 minuter med lock. Fluffa upp med en gaffel och häll upp på ett fat tillsammans med grönkålen. Strö på nötter och granatäppelkärnor. Servera ljummen.
Publicerat den
20 december 2015
Liknande recept
Skriv kommentar