Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranscouscous med kanderade nötter, grönkål och granatäpple

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Lysande gyllene gul (jul)! De kanderade cashewnötterna är helt underbara. De kan göras separat och serveras som snacks. Gör eventuellt en dressing på 2 msk olivolja, pressad saft av 1 citron, salt och peppar och ringla över.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kanderade nötter: Värm ugnen till 200 grader. Rör ihop nötterna med sirap, socker, olja och salt. Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen ca 8 minuter. Vänd en gång efter halva tiden och kolla noga så att de inte bränns. Låt svalna och hacka grovt.
  2. Grönkålschips: Riv grönkålsbladen i bitar. Krama dem med olja och salt. Sprid ut på en plåt. Rosta till chips mitt i ugnen i 200 grader, ca 8 minuter.
  3. Koka upp buljongen och ta av från värmen. Häll i saffran, olivolja och couscous. Rör om och låt stå 5 minuter med lock. Fluffa upp med en gaffel och häll upp på ett fat tillsammans med grönkålen. Strö på nötter och granatäppelkärnor. Servera ljummen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.