Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanderade apelsinskal

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Gott som garnering eller att bara äta som det är

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta apelsinerna väl i varmt vatten. Markera fjärdedelar genom apelsinskalet med en vass kniv. Lossa skalbitarna från frukten. Skär varje skalbit i 4 smala remsor. Skär bort det vita från från remsorna.
  2. Mät upp vatten och socker i en kastrull. Lägg ner kanelstängerna och ge ett ordentligt uppkok. Lägg ner skalstrimlorna och låt dem småkoka under lock tills de känns mjuka, ca 30 min.
  3. Ta upp skalen och lägg på hushållspapper och torka av den överflödiga sockerlagen. Vänd strimlorna i socker. Doppa dem ev i smält choklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.