Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crème brûlé

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegod efterrätt!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Sätt in en långpanna med hög kanter i ugnen. Koka upp 1,5 liter vatten och häll i vatten upp till halva kanten på långpannan. Har du en bra varmluftsugn som håller 100 grader så kan du skippa vattenbadet.
  2. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och tillsätt till en kastrull med mjölk, grädde och socker.
  3. Låt mjölken, grädden och sockret nästan koka upp, rör då och då så att sockret löser sig och ta sedan av värmen och låt stå att dra
  4. Vispa under tiden äggulor fluffiga.
  5. Tillsätt äggulorna medan mjölken fortfarande är varm under kraftig vispning.
  6. Häll creme brule smeten i portionsformar. Ställ dem i vattenbadet eller 100 gradig ugn.
  7. Grädda creme bruleen i cirka en timme. Ta ut och låt svalna
  8. Hit kan du förbereda creme brulee och ha i kylen. Vid servering är det bara att kandera socker toppen. Det kan du göra med en gasbrännare eller med grillen i ugnen. Sätt ugnen på max grill. Pudra florsocker över formarna. Sätt dem tätt under grillelementet tills sockret mörknar eller bränn med gasbrännare. OBS det är viktigt att det går snabbt och är hett samt att äggstanningen inte blir varm och stelnar för mycket (därför är det bra om Crème brûléen är kall).
  9. Servera gärna Crème brûlé med färska hallon, hjortron eller andra bär vid sidan.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • sabr0201 19 oktober 2009

    Jätte god smak men konsistensen blev inte alls särskilt lyckad, blev mer som yoghurt i konsistensen trots att dom fick stå i vattenbadet i ca 2,5 h. Att smälta florsockret med hjälp av ugnen var väl inte heller någon "hit" då den värmde upp hela rätten. Smakmässigt får detta recept en 5:a av mig men totalt blir det inte mer än 2, tyvärr.

  • Christer_Hansson 4 mars 2012

    Hej Jag såg ditt recept på Crème Brûlée. Det är OK. Men bilden föreställer Crème Caramel eller Brylé pudding, engelsk "fusk" variant på Crème Brûlée. (Tips tag en egen bild och ladda upp nästa gång du gör den) Men ditt recept är "Äkta" Crème Brûlée. Äkta" Crème Brûlée kommer från New York, komponerat av en Fransk/amerikan. Mvh Christer

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.