Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Semifreddo med nougat och likör samt kanderade nötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Helt ljuvlig dessert som smälter i munnen! Len ägglikörsglass som varvas med nougatglass och toppas med kanderade hasselnötter. Passar perfekt nu i påsk. Låt den gärna stå framme en stund före serveringen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa grädden. Vispa i en annan bunke äggulorna och florsockret fluffigt. Vispa upp äggvitan separat till ett hårt skum. Dela upp äggulesmeten i två skålar. Vispa i hälften av grädden och hälften av äggvitan och 1 msk ägglikör i den ena skålen.
  2. Smält nougaten på låg värme i en kastrull eller i mikron. Använd elvisp och vispa hastigt ner nougaten i den andra skålen med äggulesmeten, och därefter resten av grädden och äggvitan.
  3. Häll ½ msk ägglikör i varsitt portionsglas. Fördela ägglikörssmeten i glasen. Fyll därefter på med nougatsmeten. Täck glasen med plastfolie och låt dem stå i frysen i minst 4 timmar.
  4. Rosta nötterna i en torr stekpanna tills skalet börjar lossna. Gnugga av skalet mellan hushållspapper eller i en handduk. Lägg tillbaka nötterna i stekpannan, strö över sockret och låt det smälta till en ljus karamell. Vänd runt nötterna i karamellen och flytta över dem att stelna på en plåt med bakplåtspapper. Peta isär nötterna med en gaffel innan sockret hinner stelna.
  5. Toppa desserten med nötterna och riven choklad. Servera genast!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.