Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Phirni

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Phirni är en indisk ris- och saffranspudding som serveras med kanderade pistaschnötter och färsk mango.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och lägg riset i vatten i ca 1 timme. Torka riset med en kökshandduk och mixa det i en matberedare till ett grovt pulver. Mortla saffranen med 1 msk socker.
  2. Koka upp mjölk med mixat ris, 3 msk socker och saffransblandningen. Sjud 15-20 minuter på låg värme till en tjock grötliknande konsistens. Rör konstant eftersom det lätt kan brännas fast i botten. Rör ner nystött kardemumma. Häll i portionsformar och ställ i kylen ca 1 timme.
  3. Rosta nötterna i en torr stekpanna på medelvärme. Skaka pannan och häll över dem i en skål. Smält sockret i stekpannan tills det fått en gyllenbrun färg. Koka upp vattnet och häll det över det smälta sockret. Häll försiktigt eftersom det bubblar upp rejält.
  4. Koka sockerlagen ytterligare 2-3 minuter under omrörning så att sockret åter smälter och det är som en slät sås. Tillsätt nötterna och rör tills de är sockertäckta. Häll ut nötterna på ett bakplåtspapper.
  5. Servera puddingen iskall med yoghurt och kanderade nötter, färsk mango och mynta.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.