Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanderade blommor

(1 kommentar)  
Skriv ut

Visst kan man kandera blommor själv. Prova med rosenblad, syrener, violer, gurkört, mynta och citronmeliss.

Ingredienser

Instruktioner

Plocka blommor, blad. Doppa blomma för blomma och blad för blad i uppvispad äggvita. Se till att hela blomman eller bladet dränkts i äggvitan. Spara gärna lite av skaftet på blomman då finns det nått att hålla i. Andvänd gärna en liten pensel för att se till att äggvitan täcker allt. Pudra sedan över vanilj eller florsocker. Det skall vara rikligt och täcka hela blomman eller bladen. Lägg blommorna eller bladen på bakplåtspapper och låt dem torka på varmt ställe i ett eller flera dygn tills de alldeles torra. Spara på torrt ställe att ta fram och dekorera tårtor med.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Tigerwoman 4 oktober 2008

    Va roligt! min kille heter Syrén i efternamn och skulle säkert tycka det va skoj om jag la manken till å gjorde sånna här syrener å la på en fin gräddtårta=) tack för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.