Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaneläppelkaka

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Denna kaka är "ett säkert kort" med äpple och kanel. Kakan blir mycket saftig och kan ätas som den är eller med vaniljsås eller glass.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en 1 ½ liters kakform. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och vispa ner det och mjölken i äggvispet. Häll i övriga ingredienser utom äpplena och blanda till en slät smet. Skala och riv det ena äpplet grovt, hacka det andra i inte alltför små bitar och rör ner äpplena i smeten. Häll alltsammans i formen. Grädda kakan på nedersta falsen i ugnen, ca 34-40 minuter. Känn med provsticka efter ca 35 minuter. Kakan är klar när stickan känns torr. Stjälp upp kakan och låt svalna under formen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.