Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ess med kanelsmak

 
  • Serverar: 70 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Det här är en gammal klassiker som får hänga med. Inte så mycket fett men ändå väldigt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägget och sockret pösigt.
  2. Blanda ner smöret och citronessensen i äggsmeten. Blanda mjöl, bikarbonat och vaniljsocker samt blanda ner allt i smeten.
  3. Rulla längder ca fingertjocka som rullas i socker och kanelblandningen. Skär 5-7 cm bitar som du formar till ess. Grädda i 200 grader 10 min mitt i ugnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.