Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonmarmelad

(9 kommentarer)  
Plommonmarmelad Plommonmarmelad
Skriv ut

Går bra med frusna plommon med!

Ingredienser

Instruktioner

Skölj plommonen, tina dom om de är frysta. Dela plommonen och ta ur kärnorna och lägg dem i ett litet knyte av bomullstyg eller gasväv. (dom ska kokas med plommonen) Ta 2 dl vatten om plommonen inte är väldigt mogna annars ta den mindre mängden ( ½dl ). Koka plommonen med vattnet i ca 30 minuter, (även kanelen och knytet med kärnor) under lock. Ta av locket och koka kraftigt i 5 minuter. Tag grytan från värmen och ta upp kanel och kärnknytet, rör ner socker lite i taget. Koka upp och låt sen koka ca kraftigt i 15 minuter. Låt marmeladen stå en stund, skumma den och blanda citronsyran med en matsked vatten och tillsätt den. Rör ner den strimlade mandeln. Ös upp på burkar, de ska va rena och varma. Ös ända upp till kanten och sätt på lock direkt. Förvaras svalt.

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • Soom 22 september 2008

    Jättegod och smaskig marmelad som gillas av oss i vår familj. Prova du också du kommer inte att ångra dig.

  • Sudde 24 september 2008

    Jättegod marmelad. Faktiskt den bästa jag har smakat, Tog bort mandeln och minskade lite på sockret. Äter den varje dag på min frukostmacka.

  • krigas 30 augusti 2009

    Riktigt god marmelad. Vi tog bara 10 dl. socker och det räckte gott. la in en bild på vår marmelad gjord av gula plommon.

  • MalinF 5 september 2009

    Hur länge håller den sig när man har öppnat den?(:

  • SDMaya 5 september 2009

    Ärligt talat ingen aning, brukar inte göra så stora burkar utan många små och då går den åt snabbt :) Någon annan som vet?

  • MalinF 22 september 2009

    Gjorde denna marmeladen i förra veckan. Säger bara mums!:D

  • Kami74 24 september 2009

    Jag gjorde den utan mandeln och både jag och sonen är förälskade i den. Har så mycket plommon att jag inte vet vad jag ska göra och den här marmeladen har jag gjort flera omgångar av och ska ge bort i små gåvor. Perfekt :)

  • Fia1976 5 september 2011

    Verkligen jättegod. Jag gjorde hälften med mandel och hälften utan.

  • bumbianna 22 maj 2013

    Har inga kärnor kvar, funkar det med samma tillvägagångssätt eller ska man ändra något?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.