Instruktioner
Skölj plommonen, tina dom om de är frysta.
Dela plommonen och ta ur kärnorna och lägg dem i ett litet knyte av bomullstyg eller gasväv. (dom ska kokas med plommonen)
Ta 2 dl vatten om plommonen inte är väldigt mogna annars ta den mindre mängden ( ½dl ).
Koka plommonen med vattnet i ca 30 minuter, (även kanelen och knytet med kärnor) under lock. Ta av locket och koka kraftigt i 5 minuter.
Tag grytan från värmen och ta upp kanel och kärnknytet, rör ner socker lite i taget.
Koka upp och låt sen koka ca kraftigt i 15 minuter.
Låt marmeladen stå en stund, skumma den och blanda citronsyran med en matsked vatten och tillsätt den.
Rör ner den strimlade mandeln.
Ös upp på burkar, de ska va rena och varma. Ös ända upp till kanten och sätt på lock direkt.
Förvaras svalt.
Jättegod och smaskig marmelad som gillas av oss i vår familj. Prova du också du kommer inte att ångra dig.
Jättegod marmelad. Faktiskt den bästa jag har smakat, Tog bort mandeln och minskade lite på sockret. Äter den varje dag på min frukostmacka.
Riktigt god marmelad. Vi tog bara 10 dl. socker och det räckte gott. la in en bild på vår marmelad gjord av gula plommon.
Hur länge håller den sig när man har öppnat den?(:
Ärligt talat ingen aning, brukar inte göra så stora burkar utan många små och då går den åt snabbt :) Någon annan som vet?
Gjorde denna marmeladen i förra veckan. Säger bara mums!:D
Jag gjorde den utan mandeln och både jag och sonen är förälskade i den. Har så mycket plommon att jag inte vet vad jag ska göra och den här marmeladen har jag gjort flera omgångar av och ska ge bort i små gåvor. Perfekt :)
Verkligen jättegod. Jag gjorde hälften med mandel och hälften utan.
Har inga kärnor kvar, funkar det med samma tillvägagångssätt eller ska man ändra något?