Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanel- & chokladcupcakes

 
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

Med brun glasyr och pärlsocker liknar dessa cupcakes nästan små kanelbullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Cupcakes: Ugn 225°C
  2. Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt eller på vanlig plåt.
  3. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
  4. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner det i smeten.
  5. Rör ner det smälta smöret tillsammans med grädden och fördela smeten i formarna. Låt stå i ca 15 minuter.
  6. Grädda i mitten av ugnen 8 -10 minuter (beroende på muffinsens storlek).
  7. Glasyr: Sikta ner florsockret i smöret, tillsätt kanel och vispa tills det blir poröst.
  8. Bryt chokladen i bitar och smält den i mikron. Blanda ner choklad i smöret och vispa det slätt.
  9. Glasera och toppa med pärlsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.