Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanel- och citronpannacotta med karamelliserade päron

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Underbar dessert i tre delar som görs i ordning en dag i förväg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pannacotta: Hetta upp grädde, socker, kanelstänger och citronskal så att det precis börjar sjuda. Ta kastrullen från värmen och vispa genast ner gelatinbladen, utan blötläggning i grädden. Ställ kastrullen i kallt vattenbad och vispa i den då och då tills grädden kallnat, Ta upp kanelstängerna. Häll gräddblandningen i 6 portionsformar om ca 1 dl. Ställ kallt minst 3 timmar, gärna över natten.
  2. Balsamicosirap: Koka balsamvinägern försiktigt ca 15 minuter till ½ dl återstår. Vispa då och då så att den inte bränns vid. Låt kallna och förvara i rumstemperatur.
  3. Hallonsås: Låt hallonen stå ett par timmar tillsammans med sockret. Rör om dem väl och sila genom en finmaskig sil. Ställ kallt.
  4. Päron: Sätt ugnen på grill. Klyfta och kärna ur päronen. Bryn päronklyftorna lätt i smöret. Lägg päronen i en ugnssäker form, strö på socker och karamellisera dem under grillen i öppen ugn ca 5 minuter.
  5. Stjälp upp pannacottorna på tallrikar, ringla balsamicosirap och hallonsås runt om. Garnera med hallon och citronmeliss. Servera med de varma päronklyftorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.