Underbar dessert i tre delar som görs i ordning en dag i förväg.
Instruktioner
- Pannacotta:
Hetta upp grädde, socker, kanelstänger och citronskal så att det precis börjar sjuda. Ta kastrullen från värmen och vispa genast ner gelatinbladen, utan blötläggning i grädden.
Ställ kastrullen i kallt vattenbad och vispa i den då och då tills grädden kallnat, Ta upp kanelstängerna.
Häll gräddblandningen i 6 portionsformar om ca 1 dl.
Ställ kallt minst 3 timmar, gärna över natten.
- Balsamicosirap:
Koka balsamvinägern försiktigt ca 15 minuter till ½ dl återstår. Vispa då och då så att den inte bränns vid. Låt kallna och förvara i rumstemperatur.
- Hallonsås:
Låt hallonen stå ett par timmar tillsammans med sockret. Rör om dem väl och sila genom en finmaskig sil. Ställ kallt.
- Päron:
Sätt ugnen på grill. Klyfta och kärna ur päronen. Bryn päronklyftorna lätt i smöret. Lägg päronen i en ugnssäker form, strö på socker och karamellisera dem under grillen i öppen ugn ca 5 minuter.
- Stjälp upp pannacottorna på tallrikar, ringla balsamicosirap och hallonsås runt om.
Garnera med hallon och citronmeliss.
Servera med de varma päronklyftorna.
Publicerat den
16 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar