Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanel- och lingonkaka

 
  • Serverar: 12-14 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En härlig höstkaka med krämig fyllning och smak av lingon.

Ingredienser

Instruktioner

Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i resten av ingredienserna till fyllningen. Häll den i pajformen. Grädda på nedersta falsen ca 40 min. Låt kakan kallna. Garnera med lingon och sikta över florsocker vid serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.