Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanel- och sockerskorpor

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Skorpor precis som på mormors tid. De här skorporna är fantastiskt spröda tack vare smöret. Dessa klassiska kvällsskorpor smakar mycket gott till en kopp te.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull på spisen eller i mikron. Tillsätt mjölken och låt vätskan bli fingervarm, 37 grader.
  2. Häll degvätskan över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, salt, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta ihop allt till en smidig deg. Låt sedan degen jäsa 30 minuter.
  3. Forma degen till två längder och dela varje längd i 10 lika stora bitar. Forma bitarna till runda bullar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och låt jäsa 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Pensla bullarna med mjölk. Grädda dem cirka 8 minuter. Ta ut bullarna ur ugnen och sänk värmen till 100 grader. Låt dem svalna på gallere.
  5. Dela bullarna med en gaffel så att det blir en ojämn yta. Blanda råsocker och kanel. Pensla smör på snittytan och doppa dem i sockerblandningen.
  6. Lägg skorporna med sockersidan uppåt på en bakpappersklädd plåt.Ställ in dem i ugnen och låt dem torka där i en timma. Stäng av värmen men låt skorporna vara kvar i ugnen tills de svalnat. Servera gärna skorporna med smör eller ät dem som de är.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.