Smula jästen i en degbunke eller köksmaskinens skål. Häll på den ljumma mjölken och låt jästen lösa sig.
Skär smöret i tunna skivor. Mät upp 1,1 liter mjöl, (spar 1 dl till utbakningen). Tillsätt margarin, mjöl, Hermesetas lättströ och salt. Arbeta ihop degen väl, ca 5 minuter i maskin och 10 minuter för hand. Låt degen jäsa övertäckt i rumstemperatur ca 30 minuter.
Arbeta degen i skålen. Ta upp den på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 2 delar. Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 25 x 50 cm.
Rör ihop margarin, Hermesetas lättströ och kanel. Fördela hälften av fyllningen på degplattan. Rulla ihop från långsidan. Skär rullen i 15 bullar, ca 2 cm breda. Ställ bitarna med snittytan upp i pappersformar på plåten. Sätt ugnen på 225-250 Cº. Jäs bullarna övertäckta ca 30 minuter. Gör likadant med resterande deg.
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 6-8 minuter. Låt bullarna svalna på galler under handduk. Strö ev över Hermesetas lättströ.