Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelbullar - diabetiker

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Goda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en degbunke eller köksmaskinens skål. Häll på den ljumma mjölken och låt jästen lösa sig.
  2. Skär smöret i tunna skivor. Mät upp 1,1 liter mjöl, (spar 1 dl till utbakningen). Tillsätt margarin, mjöl, Hermesetas lättströ och salt. Arbeta ihop degen väl, ca 5 minuter i maskin och 10 minuter för hand. Låt degen jäsa övertäckt i rumstemperatur ca 30 minuter.
  3. Arbeta degen i skålen. Ta upp den på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 2 delar. Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 25 x 50 cm.
  4. Rör ihop margarin, Hermesetas lättströ och kanel. Fördela hälften av fyllningen på degplattan. Rulla ihop från långsidan. Skär rullen i 15 bullar, ca 2 cm breda. Ställ bitarna med snittytan upp i pappersformar på plåten. Sätt ugnen på 225-250 Cº. Jäs bullarna övertäckta ca 30 minuter. Gör likadant med resterande deg.
  5. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 6-8 minuter. Låt bullarna svalna på galler under handduk. Strö ev över Hermesetas lättströ.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.