Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stora kanelbullar

(37 kommentarer)  
Stora kanelbullar Stora kanelbullar
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Maffiga och med krämig fyllning, som Espresso House kanelbullar men mycket godare. Baka med riktigt smör, det blir så mycket godare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smör och tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut i lite av degspadet, tillsätt resten av degspadet, saltet, socker, kardemumman och nästan allt vetemjöl.
  2. Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter, 10 minuter för hand eller 5 minuter i maskin. Låt jäsa 30 minuter under bakduk.
  3. Rör ihop ingredienserna till fyllningen med elvisp till en slät smet. Ställ åt sidan.
  4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en avlång kaka, ca 25x45 cm.
  5. Bred ut hälften av fyllningen på varje kaka. Rulla ihop från långsidan. Skär varje rulle i bitar, hur många beror på hur stora du vill ha dem.
  6. Ställ med snittytan uppåt. Vik in änden under bullen så rullar de inte upp sig under gräddningen. Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 225 - 250 grader.
  7. Pensla med uppvispat ägg och strö över rikligt med pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 8- 10 minuter. Låt svalna under bakduk.
  8. Ett kallt glas mjölk eller ett stort glas oboy är godast till =)

Liknande recept

Kommentarer (37)

  • guardianlinda 6 april 2008

    Hej! Gjorde dessa underbara bullar igår, skulle vara "sund" och minskade på margarinet i fyllningen till 100g, men nästa gång blir det 250g som det står, så att det blir massooooooooooooooooooooooor med fyllning! Första gången jag gjorde bullar som jäst 2ggr och som jag kavlat ut (gjorde Fru Bråttoms Bullar sist,finns här på matklubben). Tack för ett kanonfint recept, givetvis får du högsta betyg, önskar att det fanns mera stjärnor att ge, de är guld värda/Kram Linda

  • SEAbjrpn 9 april 2008

    Låter goda ska prova receptet. Har aldrig haft så mycket smör i fyllningen förr. Dom blir säkert saftiga och fina.

  • matvraket 13 april 2008

    Supergoda! Jättesaftiga och mumsiga. Tummen upp!

  • vonne 16 april 2008

    Jag säger bara en sak: WOW!!!!!! Dessa var supergoda, har aldrig bakat så goda bullar förr!! Jag niger och tackar för recptet!!!

  • Camilski 9 juli 2008

    Underbara!!!! Verkligen jättegoda!! Jag tog 1 dl grädde och 4 dl mjölk istället för bara mjölk - som om det behövdes fler kalorier ... =)) Jag rullar däremot alltid ihop degen från kortsidan. Blir lite färre bullar men jättestora! Som ett stort tefat ungefär... MUMS!!! Tack för receptet! Det kommer användas många gånger!

  • MysMia79 6 augusti 2008

    GODASTE bullar jag smakat och defenitivt gjort. De blev så stora och fluffiga, godare än på bageri. En KLAR 5:a för detta recept. Tusen tack för lätta och DUNDER GODA bullar

  • kiisen 25 september 2008

    tror nog ja skall pröva dessa!!! jag gör också mästerliga kanelbullar... ska bli spännande o pröva dessa =)

  • freja71 29 september 2008

    Jättegoda!!! Tog slut i ett nafs. Tack för detta jättemumsiga bullrecept.

  • sophie_hu 4 oktober 2008

    jätte goda!

  • Stina86 28 januari 2009

    Bästa bullarna jag gjort, blev riktigt stora och fluffiga. Använde lite extra fyllning dock :) Tack för receptet, kommer att användas!

  • Skruttan-pluttan 5 februari 2009

    Hade ett annat bullrecept men tog din mängd fyllning, mums.

  • irrevirre 22 mars 2009

    Oj, vad goda de blev! Tack för att du delade med dig av receptet. Nu är det dessa som gäller när jag bakar bullar!

  • guardianlinda 30 mars 2009

    Dessa bullar är så underbart goda! Har gjort dem flera ggr. De tar slut fort, mums! Givetvis får du högsta betyg, önskar det fanns fler stjärnor att ge/Kram Linda

  • monika1986 19 juni 2009

    Wow vad goda! :) Klart värd en femma!

  • Djanan 21 juli 2009

    Gud vad goda! fick mkt beröm :)...gjorde bara mer fyllning :) tack för receptet

  • Disen 27 juli 2009

    MUMS!!! Riktigt goda bullar. Dom här kommer att ta slut fort. Blev som bullarna på "kondis". Tack för receptet. Kram Disen

  • Blueeberry 1 augusti 2009

    Tog dubbelt så mycket kanel i fyllningen och vit sirap istället för strösocker. Blev skitbra! Dock använde jag inte all fyllning och beredde ändå på tjockt. Tack för ett suveränt recept!

  • -_mille_- 6 augusti 2009

    vad goda dom här kommer ta slut snabbt!

  • pandersw 15 augusti 2009

    Hej ! Jag är en gubbe på 61år som för andra gången i mitt liv bakar,gjorde som Snoffy skrev i sitt recept på kanelbullar...kan bara säga dom blev jättegoda.TACK

  • allieneia 24 augusti 2009

    Skipper släng dig i väggen!! Det här var dem godaste bullarna jag ätit :)

  • Fridalius 5 februari 2010

    Bullarna blev jättegoda! Mitt betyg blev en femma. Dock upplevde jag dem inte som så jättestora men det kan ju vara mitt eget fel. Fick ut 40 bullar på degen. Kan uppleva att mängden av fyllning gjorde att sockret smälte ut under bullarna och brände/karmeliserades på plåten.

  • mastra1 19 februari 2010

    Vanvettigt goda!

  • filipbr 26 april 2010

    Perfekta! Tack för receptet!

  • Tuatha 13 maj 2010

    Dessa bullar är de godaste jag någonsin har smakat =) Topp betyg från mig och familjen.

  • jollo10 23 juni 2010

    jag tycker att bullarna var sådär nästan dom äckligaste jag ätit det blev äckligdeg och vidrig fyllning!

  • EmmiEmmi 8 juli 2010

    Har gjort dessa nu för fjärde gången, dom blir alltid perfekta, bästa receptet ever!

  • Bumbis 15 juli 2010

    Supergoda. I stort sett samma recept som jag brukar använda men jag har aldrig blandat ihop fyllningen förut och det var mycket bättre. Tack

  • majapav 16 augusti 2010

    Grymmt goda! Jag lägger dock till riven mandelmassa till fyllningen :)

  • guardianlinda 3 oktober 2010

    Imorgon är det Kanelbullensdag, då måste man vara beredd med bullar, detta receptet gör vi jämt då vi bakar stora smarriga kanelbullar, rekommenderar det varmt till alla/Tack en än gång för detta receptet

  • annber 4 november 2010

    Mums! riktigt smör gör verkligen susen! tack för receptet!!

  • albu87 16 november 2010

    Yummi!!

  • Tessius 12 mars 2012

    Dessa kanelbullar är de absolut godaste jag någonsin ätit. Jag får ut 20 stora bullar och efter en är man proppmätt. En klar femma blir betyget.

  • aisham 22 april 2012

    Väldigt goda bullar, MEN det blev alldeles för mycket fyllning! Fyllningen rann ut från bullarna och orsakade kladd och smak av bränt socket, och vissa bullar "smälte" p.g.a det och blev väldigt missbildade i formen. 4+ ger jag i betyg!

  • Lena54 16 maj 2012

    Jättegoda!!

  • pooki 22 juni 2012

    Jättegoda kanelbullar! Jag är sämst på att baka, men det här receptet var grymt! Kommer definitivt göra om igen. Stora, luftiga och saftiga kanelbullar. Kan inte ge något annat än fullpott på denna :) Tack för receptet.

  • pooki 22 juni 2012

    Jättegoda kanelbullar! Jag är sämst på att baka, men det här receptet var grymt! Kommer definitivt göra om igen. Stora, luftiga och saftiga kanelbullar. Kan inte ge något annat än fullpott på denna :) Tack för receptet.

  • Sofsun_1 15 augusti 2014

    Löjligt goda bullar!! Har läänge letat efter ett bra recept på stora bullar, utan några bra resultat. Kommer aldrig följa något annat recept framöver! 5/5!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.