Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelbullar - LCHF

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Detta är min favoritbulle! Riktigt smarrig och hälsosammare än den mer traditionella bullen.

Ingredienser

Instruktioner

Bulldeg: Blanda alla torra ingredienser till bulldegen. Blanda noga ner smöret så att inga smörklumpar finns kvar. Blanda därefter ner ägget. Ställ i kylen i minst 10 minuter. Lägg degen mellan två bakplåtspapper. Kavla ut degen (med ett papper mellan kavel och deg) till en rektangel. Fyllning: Värm smöret väldigt kort i micron så att smöret blir mjukt (cirka 5 sekunder). Se till att det inte smälter! Blanda det mjuka smöret med kanel och stevia strö. Bred på kanelfyllningen på den utkavlade degen. Rulla ihop den försiktigt. Den kan vara lite svårrullad, då den lätt spricker. Detta kommer dock inte märkas senare. Skär längden i skivor (cirka 3 cm tjocka). Lägg dem i bullformar och platta ut. Grädda lite längre ner än mitten av ugnen i 150 grader i ca 20 minuter tills bullarna börjar få färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.