Väldigt goda glutenfria kanelbullar. Jag har bakat mig fram till detta receptet under åren som min dotter bodde hemma och hon älskar kanelbullar. Jag tycker att även glutenintoleranta ska få ett gott fika.
Instruktioner
- Smält smöret, häll i mjölken och låt det bli 37 grader.
Smula jästen och häll över degvätskan och låt det lösa sig.
- Häll mjölet i en matberedare och blanda i husk, socker, salt, bakpulver, ägg och kesellan.
Häll i degvätskan och låt maskinen gå i ca 10 min.
Låt degen jäsa i ca 30 min innan du tar upp den på ett mjölat bakbord.
- Dela degen i tre delar och knåda den innan du kavlar ut den till en rektangel. Bred ut smör och strö över socker och kanel. Rulla ihop den till en rulle. Skär lagom tjocka skivor och lägg varje bulle i bullpapper på en ugnsplåt. Låt jäsa i ca 20-30 minuter. Pensla med ägg och strö över lite pärlsocker.
- Grädda i ugnen 240 grader ca 10 minuter.
Publicerat den
13 december 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för receptet, det ska bli spännande att pröva detta. Hälsn Aems