Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amerikanska kanelbullar med cream cheese glasyr

(13 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Betydligt sötare och kladdigare än våra svenska kanelbullar, men de är faktiskt rätt så smarriga! Särskilt som de blir alldeles knäckiga inunder av en blandning av smält smör och farinsocker som man breder ut på plåten innan man ställer på bullarna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i det fingervarma vattner och 1 tsk socker. Låt stå ca 5 minuter.
  2. Smält smöret och tillsätt mjölken, låt det bli fingervarmt. Häll i det i degspadet. Tillsätt salt, socker och så mycket av vetemjölet att du får en smidig deg som släpper degbunkens kanter. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den några minuter. Lägg tillbaks i bunken, täck och låt jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme.
  3. Gör under tiden fyllningen och den knäckiga underdelen.
  4. Till fyllningen: Rör ihop alla ingredienserna till en smidig kräm.
  5. Till den knäckiga underdelen: Smält smöret och rör ner farinsocker. Bred sedan ut det i en långpanna.
  6. Baka ut bullarna som vanliga kanelbullar och lägg i långpannan, ganska tätt. (De kommer inte att ta upp hela långpannan.) Låt dem jäsa.
  7. Grädda i 250 grader i 8-10 minuter.
  8. Låt dem kallna under en brödduk. Gör under tiden glasyren: Vispa ihop cream cheese med det mjuka smöret, florsocker o vaniljsocker till en smidig röra. Bred ut rikligt över de kalla bullarna.

Liknande recept

Kommentarer (13)

  • barbiegirl 12 maj 2008

    Hur goda som helst! Vart iallafall väldigt populära här hemma. Gör helt klart dessa bullar igen.

  • sanderman 5 april 2009

    Jättegoda. Mumsigt värre!

  • jesserlis 22 juni 2009

    Goda. Kommer att baka fler gånger men då kommer jag att utesluta den knäckiga underdelen och ta lite mindre av fyllningen. Roliga att baka, jag använde en mindre långpanna så att det blev som en butterkaka. Bullarna får en fyra av mej. Tack. /Jessica

  • Aems 26 februari 2010

    Jag har aldrig sett nått liknande - kul. Ska jag grädda bullarna stående på knäckröran?

  • walissa 27 februari 2010

    Fattar lite långsamt--men- ska bullarna kallna i plåten.

  • TweetyPie 20 april 2010

    Oj, jag är inte inne här tillräckligt ofta... Men här är svar till Walissa och Aems: bullarna kan kallna på plåten eller galler, vilket som. Och ja, de ska gräddas stående på knäckmassan.

  • karima_dk 2 februari 2011

    Undrar om inte bullarna ska jäsa efter att jag har gjort bullar utav degen och placerat dem på plåten?!?

  • wikgoran 1 april 2011

    Dom är jättegoda men ack så kalorifyllda. Om man utesluter nötterna, knäckbotten och gör glasyren utan smör och ev Philadelphia Light med florsocker så kan man äta en extra till varje fika

  • azlan_lena 1 april 2011

    detta är super bullen number 1 ..

  • micron 1 april 2011

    Detta ska jag testa! Har dregglat över Ree Drummonds (pioneer woman) sticky buns länge...

  • KattenKruse 4 oktober 2012

    Detta var något av det allra godaste jag någonsin ätit. Gjorde dem i stora muffinsformar med geggan i botten. Full pott. Kommer baka dessa igen och igen.

  • annacie 22 februari 2014

    Det står fel i beskrivningen till hur man ska göra glasyren? Hur ska det vara?

  • TweetyPie 17 juni 2014

    Tack för påpekningen annacie! Det var en miss från mig! Ska ändra det i beskrivningen!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.