Kanelbullar

Detta är mitt bästa recept på kanelbullar. Hemligheten i att få saftiga och välsmakande bullar är att ersätta en del av mjölken i degen med grädde och att inte snåla med fyllningen. Mycket smör, socker och kanel ska det vara!

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: bullar, kanelbullar, kanel
Betyg (135 röster)
Antal personer
Ca 40 bull
Kanelbullar

Gör så här

Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vätskan och värm till fingervarmt, ca 37°C.

Häll degspadet över jästen och rör tills den är upplöst. Tillsätt salt, socker, kardemumma, ägget och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig, när den släpper bunkens kanter är den färdig. Omkring 5 minuter med maskin och 10 minuter för hand.

Låt degen jäsa övertäckt ca 30-40 minuter. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Arbeta in resten av mjölet och knåda degen smidig.

Dela degen mitt itu och kavla ut varje del till en rektangulär platta. Bred på smör och strö över sockret och kanelen och rulla sedan samman degplattorna från långsidan.

Skär dem i ca 2 cm breda bitar och lägg dem med snittytan uppåt i pappersformar. Låt bullarna jäsa under bakduk till dubbel storlek ca 20-30 minuter.
Värm under tiden ugnen till 250°C.

Pensla bullarna med det uppvispade ägget och strö sedan över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 8-10 minuter. Låt kallna under bakduk.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Jäst, Smör, Gräddmjölk, Salt, Strösocker, Kardemumma, Ägg, Vetemjöl, Smör, Malen kanel, Strösocker, till pensling, Pärlsocker
Visningar:
80174
Sparat:
2737

LIKNANDE RECEPT

Kanelbullar recept
Rolands kanelbu..
över 2 månader
Viktväktarbulla
över 2 månader
Amerikanska kan..
över 2 månader
Kanelbulle med
av Lolan
över 2 månader
Stora kanelbull
över 2 månader
Saftiga lussebu
av Linn_Z
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.