Kanelbullar

Detta är mitt bästa recept på kanelbullar. Hemligheten i att få saftiga och välsmakande bullar är att ersätta en del av mjölken i degen med grädde och att inte snåla med fyllningen. Mycket smör, socker och kanel ska det vara!

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: bullar, kanelbullar, kanel
Kanelbullar
Källa: malincalla
Uppladdad av: malincalla
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

Deg:
50 g jäst
150 g smör
5 dl gräddmjölk
½ tsk salt
1 dl socker
Ev 1 tsk kardemumma
1 ägg
1.3 liter vetemjöl

Fyllning:
Valfri mängd smör
Ett par teskedar malen kanel
Socker

1 lätt uppvispat ägg till pensling
Pärlsocker

Betyg (133 röster)
Antal personer
Ca 40 bull
Visningar:
77814
Sparat:
2701

Gör så här

Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vätskan och värm till fingervarmt, ca 37°C.

Häll degspadet över jästen och rör tills den är upplöst. Tillsätt salt, socker, kardemumma, ägget och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig, när den släpper bunkens kanter är den färdig. Omkring 5 minuter med maskin och 10 minuter för hand.

Låt degen jäsa övertäckt ca 30-40 minuter. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Arbeta in resten av mjölet och knåda degen smidig.

Dela degen mitt itu och kavla ut varje del till en rektangulär platta. Bred på smör och strö över sockret och kanelen och rulla sedan samman degplattorna från långsidan.

Skär dem i ca 2 cm breda bitar och lägg dem med snittytan uppåt i pappersformar. Låt bullarna jäsa under bakduk till dubbel storlek ca 20-30 minuter.
Värm under tiden ugnen till 250°C.

Pensla bullarna med det uppvispade ägget och strö sedan över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 8-10 minuter. Låt kallna under bakduk.

LIKNANDE RECEPT

Kanelbullar recept
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av Lolan
över 2 månader
av anenik
över 2 månader
av ros
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.