Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelbullar krämbullar syltsnurror

 
  • Serverar: 60 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Man kan göra många olika varianter av bullar på en enda deg. Här bjuder jag på ett egenkomponerat recept som passar till olika bullsorter. Lek med fantasin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa rumsvarmt smör, socker och salt vitt och poröst. Vispa ner ägget. Värm mjölken till ca 37 grader. Blanda i jäst och en del av den varma mjölken i en liten skål och rör tills jästen har smält. (Man kan blanda i ev ½ msk socker så att jästen smälter fortare.) Blanda mjöl och kardemumma och häll ner det i smörblandningen och vispa en stund tills degen är slät och fin. Låt jäsa i bunken i ca 30 minuter. Lägg upp degen på ett mjölat bakbord. Dela degen i två delar och kavla ut degen. Smöra degplattan och använd fantasin till fyllning och utseende. Lägg 12-16 bitar per plåt och lägg en bakduk över. Låt jäsas i 30 min. Pensla med äggvita och strö på med pärlsocker. Alternativ vaniljkräm och hallonsylt som garnering.
  2. Grädda i varmlufts ugn 200 grader (225 grader i vanlig ugn)i ca 8-10 min
  3. På bilden från vänster: Kanelrosor som jag gjort som vanliga kanelbullar. Men klippt med sax efter kanten,så som man gör på vetelängder. Vaniljsnurror med hallonsylt och vaniljkräm. Vaniljbullar med riven mandelmassa. Krämbullar med vaniljkräms fyllning.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.