Det är både äppeljuice och äppelmos i de här goda kanelbullarna i långpannan. Det är praktiskt att kalljäsa på plåten i kyl över natten – ta fram dan därpå, låt jäsa upp ordentligt och sen grädda.
Instruktioner
- Ta fram och låt alla ingredienser bli rumstempererade. Smula jästen i en köksassistent eller bunke. Tillsätt äppeljuice och rör om så att det blandas.
- Tillsätt sirap, kardemumma, salt och det mesta av mjölet spara ½ dl till utbakningen. Klicka ner smöret och arbeta degen kraftigt i minst 5 minuter till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
- Rör samman smör, socker kanel och majsstärkelse till fyllningen. Blanda ner äppelmoset.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Ev behövs lite mera mjöl men var försiktig med mjölmängden, bullarna blir saftigare med mindre mängd. Kavla ut degen till en stor rektangel.
- Bred på fyllningen och rulla ihop till en rulle från långsidan. Skär rullen i 20 bitar. Lägg dem glest på bakplåtspappersklädd långpanna ca 30 x 40 cm.
- Täck med plastfolie och låt stå i kylen över natten. Eller låt jäsa på vanligt vis i rumstemperatur under bakduk ca 30 minuter.
- Ta fram plåten ur kylen och låt bullarna jäsa upp ordenligt i rumstemperatur minst en timme. Sätt ugnen på 225°.
- Pensla försiktigt med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
- Dofta över florsocker och servera som brytbröd eller uppskuret i bitar.
Publicerat den
8 september 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Så goda och praktiskt när man vill ha nybakta bullar till badstranden.
Köpte en ny spis i går med massa spännande ugnsfunktioner, så jag var bara tvungen att pröva att baka något och valet föll på dina äppelbullar. Kanongoda- Jag kommer att göra dessa fler gånger. 5 i betyg. mvh pia
Tack :)) Jätte roligt att höra!! Hälsningar Pia :-)