Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelbullar med blåbär och mandelmassa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Ett gott mjölkfritt alternativ till vanliga kanelbullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220°. Smält margarinet, häll i mjölken och värm till 37°. Smula ner jästen i vätskan. Rör ner salt, kardemumma och socker. Tillsätt mjöl och arbeta fram en mjuk och smidig deg och låt den sedan jäsa i en halvtimme.
  2. När degen har jäst klart är det dags att kavla ut den till en 30×70 cm platta och täcka den med blåbär och mandelmassa. Eftersom mandelmassan är så söt kan man utesluta sockret.
  3. Rulla ihop degen och skär upp i ca 50 st bitar och sätt i bakformar. Låt de jäsa under duk i 30 min. Pensla sedan bullarna med sojamjölk, strö över pärlsocker och in med de i ugnen i 10-12 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • enana 8 mars 2011

    Otroligt goda bullar! Jag glömde margarinet och kanelen i fyllningen men de blev gudomligt goda iaf. Dessa är populära!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.