Ett gott mjölkfritt alternativ till vanliga kanelbullar.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 220°. Smält margarinet, häll i mjölken och värm till 37°. Smula ner jästen i vätskan. Rör ner salt, kardemumma och socker.
Tillsätt mjöl och arbeta fram en mjuk och smidig deg och låt den sedan jäsa i en halvtimme.
- När degen har jäst klart är det dags att kavla ut den till en 30×70 cm platta och täcka den med blåbär och mandelmassa. Eftersom mandelmassan är så söt kan man utesluta sockret.
- Rulla ihop degen och skär upp i ca 50 st bitar och sätt i bakformar. Låt de jäsa under duk i 30 min. Pensla sedan bullarna med sojamjölk, strö över pärlsocker och in med de i ugnen i 10-12 minuter.
Publicerat den
30 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Otroligt goda bullar! Jag glömde margarinet och kanelen i fyllningen men de blev gudomligt goda iaf. Dessa är populära!!