Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelbullar med kesella!

 
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Detta är ett recept på klassiska kanelbullar. Kesellan gör att degen blir extra smidig att arbeta med + kanongoda bullar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret på medelvärme, tillsätt mjölk och värm upp till 37 °, fingervärme.
  2. Smula jästen i en bunke och häll sedan över degspadet, lös upp jästen. Tillsätt kesella, socker, salt och ägget.
  3. Rör i vetemjölet, lite i taget till en klibbfri deg som släpper i kanterna på bunken. Spara ca 1-2 dl till utbakningen.
  4. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30-40 min, till dubbel storlek.
  5. Häll ut den jästa degen på mjölat bakbord, och arbeta snabbt ihop den. Dela upp degen i 2 delar. Kavla ut varje degdel till en rektangel, ganska tunn, men inte för tunn.
  6. Bred ut det rumstempererade smöret (som du blandar i vaniljsockret i) på den utkavlade degen. Strö över rikligt med strösocker och kanel.
  7. Rulla ihop degen till en stor rulle. Skär i ca 2 cm tjocka bitar. Lägg bullarna på "bakplåtspapprad" plåt och låt jäsa under bakduk i 30 min. Sätt ugnen på 225°
  8. När bullarna har jäst, pensla en plåt i taget med uppvispat ägg, strö över pärlsocker och mandelflarn om så önskas och in i ugnen i ca 11 min. Låt svalna på galler, Frossa!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.