Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelbullar på havremjölk

 
  • Serverar: 50 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Världens godaste kanelbullar, svåra att misslyckas med. Jag har en pojke med komjölkproteinallergi, så bullarna görs ofta på havremjölk och Carlshamns margarin. Resultatet blir alltid bra och barnen älskar bullarna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 250 grader. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken i en kastrull tillsammans med kardemumma och vaniljpulver till fingervarmt. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills jästen har lösts upp helt. Häll sedan över resten av mjölken och sirapen och blanda. Rör ner det mesta av mjölet och saltet blanda väl. Resten av mjölet använder du när degen har jäst en gång. knåda degen i din assistent på låg hastighet. Klicka sedan ner smöret medan du fortsätter att knåda degen på låg hastighet. Kör maskinen i ca 10 minuter. När degen är färdig ska den fortfarande vara ganska lös. Om du inte har en assistent/kitchen aid får du klicka i smöret och knåda degen för hand så länge du bara orkar. Jäs degen under bakduk till lite mer än dubbel storlek i cirka 60 minuter. Under tiden som degen jäser gör du fyllningen. Blanda ihop rumsvarmt smör tillsammans med socker, kanel, och vaniljpulver i en bunke. Lättast är att blanda ihop det med hjälp av elvispen på låg hastighet tills allt är ordentligt blandat. Lägg degen på mjölat bakbord och knåda ihop med lite mjöl lite lätt. Dela degen sedan i två delar och kavla ut dem till två rektangulära plattor. Bred fyllningen jämnt över plattorna och rulla sedan ihop dem. Skär i ca 1 cm tjocka skivor och lägg varje skiva i en bullform eller på bakplåtspapper på en bakplåt. Täck över plåtarna med bakdukar och jäs i ca 30 minuter.
  2. När bullskivorna jäst klart så vispa upp ett ägg och pensla varje skiva med ägg och strö sedan över lite pärlsocker, curd eller kokos. Sätt in i mitten av ugnen i ca 8 minuter. Klart.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.