Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jockes Saftiga Kanelbullar

(13 kommentarer)  
  • Serverar: 40-45 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Mumsiga kanelbullar som är saftiga och goda, helt perfekta helt enkelt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet, häll i mjölken/grädden. Blandningen ska vara ca 37 gader vid vanlig jäst, ca 40 grader vid torrjäst Häll blandningen över jästen och blanda väl. Tillsätt ägg, sirap, salt, kardemumma. Häll i ca 10 dl vetemjöl och bearbeta väl, tillsätt vetemjöl tills degen känns fast och fin. Låt jäsa ca 40 minuter, knåda degen, låt jäsa ca 30 minuter (lång jäsning ger fylligare smak).
  2. Dela degen i 3-4 delar, kavla ut till ca 3 mm. Fördela fyllningen och rulla ihop till en stor cigarr. Skär i lagomt stora bitar och lägg i bullformar.
  3. Låt bullarna jäsa under duk i ca 20-30 minuter. Pensla med ägg och strö pärlsocker på bullarna
  4. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader tills bullarna fått fin färg.

Liknande recept

Kommentarer (13)

  • Juaqin 30 december 2008

    Superbra recept!

  • Googliat 5 januari 2009

    Tack!!!! Supergoda!

  • Skruttan-pluttan 5 februari 2009

    Tack! Barnen var jätte nöjda med dom här goda bullarna.

  • Hedman_ 22 maj 2009

    Säger bara KANON!!!

  • jennnnnnnnny 3 augusti 2009

    jag bakade dom med endast mjölk istället för grädde. de blev kanongoda! :D

  • kattis63 1 september 2009

    Jättegoda! Tack för ett riktigt bra recept./ Katarina

  • zekka1 24 februari 2010

    Kan inte få nog av dom! Det gäller även mina arbetskollegor! Jag hittade inte receptet själv utan blev tipsad om det! Tack!

  • colormonitor 2 maj 2010

    hej, ska man ha i både grädde och mjölk? eller ska man välja? :D svara är du snäll

  • kantomen 9 maj 2010

    Det var goda bullar! Degen kunde varit lite sötare tycker jag, men det är ju lätt ordnat...

  • lindabergheim 15 oktober 2011

    ska det vara ljus sirap eller baksirap?

  • Thesa82 9 juli 2012

    Jättegoda kanelbullar! De godaste jag någonsin bakat!

  • kimmi_s 24 september 2012

    Mycket goda=). Rekommenderas verkligen. Hade dock ingen grädde hemma (bara mjölk) men det blev kanon ändå=)

  • inaol 4 oktober 2012

    Hej, alltsa vad ar "vanlig" sirap? Ljus?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.