Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelbulle med kesella

(20 kommentarer)  
Kanelbulle med kesella Kanelbulle med kesella Kanelbulle med kesella Kanelbulle med kesella
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Aldrig mer torra bullar. Otroligt saftiga och goda kanelbullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop ingredienserna till fyllningen
  2. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader (fingervarmt) Lös upp jästen i lite av mjölken. Tillsätt kesellan och resten av mjölken. Blanda i mjöl, salt, socker och kardemumma. Klicka i smöret och arbeta ihop till en smidig deg. Täck med en handuk och låt degen jäsa till dubbel storlek eller ca 30-40 min.
  3. Kavla degen till en rektangel på mjölat bord och bred på fyllningen. Rulla ihop degen till en rulle och skär i bitar eller vik kakan dubbel och skär remsor. Snurra remsorna lätt och gör knutar. Lägg bullarna på plåtar att vila ca 25-30 minuter under bakduk. Prova om de är klara genom att trycka lätt på bullen med fingret. Går gropen direkt tillbaka har bullen jäst klart.
  4. Vispa ihop ägg och mjölk och pensla bullarna. Strö över Candy Floss, pärlsocker eller andra dekorationer. Grädda bullarna mitt i ugnen på 225 grader i 6-8 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (20)

  • peceda 7 februari 2009

    Supergoda bullar kommer aldrig att baka andra bullar. Jättefina blev dom oxå. Tack för detta recept :)

  • michaelarehn 23 februari 2009

    Det här ska jag testa ikväll :)

  • viralottan 12 april 2009

    Detta var mitt allra första förök att baka bullar och de blev jättegoda. Undrar bara när ägget ska ner i degen för det står inte i beskrivningen så jag missade att ha i det, men de blev lyckade iallfall. Är stolt över mig själv, så tack för ett toppenrecept! Kram Viralottan

  • ovatos 12 april 2009

    Kanelbullar hela veckan! Nu är det andra gången att jag sätter i gång med bakningen i det här veckan. Verkligen ett utmärkt recept! Högsta betyg!!!

  • GuruOfNothing 6 december 2009

    Vann en tävling på jobbet med hjälp av denna recept som grund. Tillsatte bara extra smör och madelmassa till fyllningen :P

  • AMEK 19 december 2009

    Vilket bra recept! Inga torra bullar mer. Använda detta recept även till lussebullarna, byte bara ut kardemumman mot saffran. Halva degen blev "vanliga" bullar med fyllning och den andra halvan traditionella lussebullar. Eftersom degen är så saftig fungerade det utmärkt. Kommer att använda detta recept som grund till alla bullar framöver.

  • ros 7 februari 2010

    Tack för ett smidigt och bra recept på bullar Bullarna blev fina, stora och goda Det blir full pott

  • LeinaLus 3 mars 2010

    Olala så goda bullarna blev! Vilket kanonrecept. Jag blandade i mandelmassa i fyllningen istället för socker. MUMS! Kommer bli mitt stadiga bullrecept hädanefter. Tusen tack! =D

  • AnnaHauer 15 maj 2010

    Kalasgoda!

  • loalindberg 17 juni 2010

    godaste bullarna!!

  • NiniMe 23 juni 2010

    Supergoda

  • karoleen 25 november 2010

    Supergoda bullar - dock tycker jag att det kunde ha varit lite mer fyllning i dem. Så jag har nog i mer kanel och socker nästa gång.

  • tessan83 26 januari 2011

    Världens godaste bullar! Mina bullar blir jämt så torra men detta recept är verkligen super! Bullarna blir så fruktansvärt saftiga och goda så jag kommer heller aldrig använda nåååt annat recept än detta! Tack!!!

  • magyarisch 9 februari 2011

    Ska banne mig allt prova detta recept idag eller imorgon! Älskar ju bullar, men de blir ju torrare än öken även om man nu lägger in dom i frysen :/

  • krokiz 27 februari 2011

    Toppen recept! Aldrig gjort så bra kanelbullar :) Toppen betyg!

  • cmj60 30 september 2011

    Utan tvekan de bästa kanelbullarna jag har bakat genom åren!!! Ökade mängden fyllning något. Bra tips att blanda ut ägget med mjölk för pensling, mycket lättare att pensla på när det inte är så segt o bullarna får en mjukare yta.

  • tezz22 10 januari 2012

    Förträffligt goda bullar, dom bästa jag gjort! Smakar som om dom kommer direkt från bageriet. Dock använde även jag mer fyllning än vad som skrevs i receptet. Angående ägget som står med i receptet men ej när det ska i så lade jag till det i smeten innan jäsning. Funkade bra. Toppbetyg från mig! :)

  • Smurr 27 november 2012

    Fantastiskt goda! En riktig 5poängare

  • tezz22 7 december 2012

    Gjorde dessa underbara bullar som lussekatter idag. Tog bort kardemumman och tillsatte 2 paket saffran istället. Det är verkligen ett bra tips det där att pensla med ägg och mjölk, bullarna blir så härligt blanka och saftiga. Tack för detta recept, nu kan till och med jag baka bullar :)

  • lottalm 14 januari 2013

    Bästa bullarna någonsin! Improviserade med fyllningen men själva degen blev perfekt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.