- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
En jättegod kaka som smakar kanelbulle.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smöra och bröa en sockerkaksform, ( ta en rund som rymmer minst 1 ½ liter).
- Rör smör och socker mjukt och luftigt. Blanda sedan ner äggen ett och ett, och ta därefter i gräddfilen.
- Rör samman de torra ingredienserna i en separat skål. Blanda sedan med resten av smeten.
- Blanda ihop socker och kanel till fyllningen.
- Häll i hälften av smeten i sockerkaksformen, strö sedan över hälften av kanelsockret. Fyll på resten av smeten och strö över resterande av kanelsockret. Till sist duttas 2 msk smör över kakan.
- Grädda kakan i ca 45-60 min. Testa med sticka om den är klar.
Publicerat den
24 april 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Den är supergod,har själv detta recept. Rekommenderas till andra.
Den här kakan är jättegod, den har jag gjort flera gånger. Brukar även blanda i lite riven mandelmassa tillsammans med första lagret av kanelsocker, då blir kakan ännu mer saftig!
Kaffekalas 8 pers. ALLA njöt och ville ha recept. En femma såklart !!