Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelbullekaka

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En jättegod kaka som smakar kanelbulle.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra och bröa en sockerkaksform, ( ta en rund som rymmer minst 1 ½ liter).
  3. Rör smör och socker mjukt och luftigt. Blanda sedan ner äggen ett och ett, och ta därefter i gräddfilen.
  4. Rör samman de torra ingredienserna i en separat skål. Blanda sedan med resten av smeten.
  5. Blanda ihop socker och kanel till fyllningen.
  6. Häll i hälften av smeten i sockerkaksformen, strö sedan över hälften av kanelsockret. Fyll på resten av smeten och strö över resterande av kanelsockret. Till sist duttas 2 msk smör över kakan.
  7. Grädda kakan i ca 45-60 min. Testa med sticka om den är klar.

Kommentarer (3)

  • Okänd 8 juni 2008

    Den är supergod,har själv detta recept. Rekommenderas till andra.

  • Corellis 15 augusti 2010

    Den här kakan är jättegod, den har jag gjort flera gånger. Brukar även blanda i lite riven mandelmassa tillsammans med första lagret av kanelsocker, då blir kakan ännu mer saftig!

  • dolores 7 september 2016

    Kaffekalas 8 pers. ALLA njöt och ville ha recept. En femma såklart !!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.