Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaneldoftande äppelmarängtårta

 
Skriv ut

Sockerkaksbotten, äppelkompott och frasig maräng. Mmmmmmm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen, 225 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker riktigt luftigt med elvisp. Vispa i mjölken och smöret. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Sikta ner blandningen under omrörning.
  2. Täck botten av en springform, 24 cm med bakplåtspapper och bred ut smeten jämnt med en slickepott. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 7 minuter.
  3. Lägg ett nytt bakplåtspapper i botten av en springform. Blanda kanel och mandelmassa noga och tryck ut massan i botten av formen. Grädda i ugnen i 7 minuter.
  4. Skär äpplena i medelgrova bitar. Snitta en vaniljstång och tillsätt den, citronsaft, socker och äpplen med vattnet i en kastrull. Koka under omrörning till äppelbitarna mjuknat och börjat lösas upp till mos. Dra åt sidan från plattan och ta upp och skrapa ur vaniljstången ordentligt. Rör om.
  5. Dela sockerkaksbottnen så det blir två bottnar. Lägg ihop sockerkaksbotten, sen kompott, mandelmassebotten, kompott och sista sockerkaksbotten i mitten på en bakplåt.
  6. Vispa äggvitorna med elvisp. Tillsätt citronsaften och sen försiktigt sockret utblandat med kanel, lite i taget så att äggvitorna binder det och blir höga och fluffiga. Cirka 10 minuter. Spritsa eller bred ut marängen på tårtan och sikta över råsockret. Ställ in kakan i ugnen igen och grädda i nedre delen i tjugo minuter eller tills marängtäcket är frasigt och har fått lite färg. Tiden kan variera mellan olika ugnar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.