Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelglass med limejordgubbar och mandelskorpor

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Är tiden knapp går det naturligtvis bra att pudra kanel över färdigköpt glass. Men det här receptet är både enkelt och väldigt, väldigt gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulor, florsocker, saft och skal av lime till glassen. Blanda ner vaniljsocker och kanel. Vispa grädden och vänd ned den. Häll smeten i en form och ställ i frysen 4-5 timmar.
  2. Koka ihop tunt strimlade limeskal med vatten och socker. Låt svalna. Ansa och skiva jordgubbarna och lägg ner dem i den ljumma lagen. Låt ligga och dra ca 30 minuter.
  3. Servera jordgubbarna med glassen och smulor av mandelskorpor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.