Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelglasspaj

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Frisk och god smak i fyllningen blir det med kanel samt både skal och saft av blodapelsin. Ur Allers nr 2/13.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg ett bakpapper i bottnen på en rund bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Botten: Krossa kexen till fina smulor. Smält matfettet och häll det över. Tillsätt vaniljsocker och blanda till en smulig massa. Tryck ut smulorna i formen och en bit upp på kanten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 7 minuter. Ställ åt sidan att kallna.
  3. Fyllning: Dela äggen. Blanda ned äggulorna i färskosten och rör om till slät konsistens. Vispa grädden. Vänd ned den i ostkrämen, litet i taget, till slät konsistens. Rör ned saft och skal från en vältvättad blodapelsin. Tillsätt kanel och rör krämen slät.
  4. Vispa sist äggvitorna med rena redskap till ett fast, vitt skum. Tillsätt sockret, litet i taget, under fortsatt vispning tills massan är blank och styv. Vänd ned marängsmeten i ostkrämen till slät konsistens. Bred ut krämen i kexskalet och ställ fryskallt ca 3-5 timmar.
  5. Lossa glasspajen från formen. Dra bort bakpapperet och placera på uppläggningsfat.
  6. Garnering: Skär bort skalet från apelsinerna så att allt det vita och den yttersta hinnan följer med. Låt kniven följa hinnorna och skär ut hinnfria klyftor. Lägg dem i ett vackert mönster på glasspajen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.