Frisk och god smak i fyllningen blir det med kanel samt både skal och saft av blodapelsin. Ur Allers nr 2/13.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°. Lägg ett bakpapper i bottnen på en rund bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Botten:
Krossa kexen till fina smulor. Smält matfettet och häll det över. Tillsätt vaniljsocker och blanda till en smulig massa. Tryck ut smulorna i formen och en bit upp på kanten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 7 minuter. Ställ åt sidan att kallna.
- Fyllning:
Dela äggen. Blanda ned äggulorna i färskosten och rör om till slät konsistens. Vispa grädden. Vänd ned den i ostkrämen, litet i taget, till slät konsistens. Rör ned saft och skal från en vältvättad blodapelsin. Tillsätt kanel och rör krämen slät.
- Vispa sist äggvitorna med rena redskap till ett fast, vitt skum. Tillsätt sockret, litet i taget, under fortsatt vispning tills massan är blank och styv. Vänd ned marängsmeten i ostkrämen till slät konsistens. Bred ut krämen i kexskalet och ställ fryskallt ca 3-5 timmar.
- Lossa glasspajen från formen. Dra bort bakpapperet och placera på uppläggningsfat.
- Garnering:
Skär bort skalet från apelsinerna så att allt det vita och den yttersta hinnan följer med. Låt kniven följa hinnorna och skär ut hinnfria klyftor. Lägg dem i ett vackert mönster på glasspajen.
Publicerat den
23 mars 2013
Liknande recept
Skriv kommentar