Perfekt bjuddessert som står färdig i frysen. Blodapelsin och kanel i fyllningen är en väldigt god smakkombination.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg ett bakplåtspapper i bottnen på en rund bakform med löstagbar kant. Formen bör mäta ca 24 cm i diameter.
- Botten:
- Krossa kexen till fina smulor. Smält smöret och häll det över. Tillsätt vaniljsocker och blanda till en smulig massa. Tryck ut smulorna i formen och en bit upp på kanten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 7 minuter. Ställ åt sidan att kallna.
- Fyllning:
- Dela äggen. Blanda ner äggulorna i färskosten och rör om till en slät konsistens. Vispa grädden. Vänd ner den i ostkrämen, lite i taget till en slät konsistens. Rör ner saft och finrivet skal från en vältvättad blodapelsin. Tillsätt kanel och rör krämen slät.
- Vispa sist äggvitorna med rena redskap till ett fast vitt skum. Tillsätt sockret, lite i taget under fortsatt vispning tills massan är blank och styv. Vänd ner marängsmeten i ostkrämen till en slät konsistens. Bred ut krämen över kexskalet och låt stå i frysen ca 3-5 timmar.
- Lossa glasspajen från formen. Dra bort bakplåtspapperet och placera pajen på ett uppläggningsfat.
- Garnering:
- Skär bort skalet från blodapelsinerna så att allt det vita och den yttersta hinnan följer med. Låt kniven följa hinnorna och skär ut hinnfria klyftor. Lägg dem i ett vackert mönster på glasspajen.
Publicerat den
23 januari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar