Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelkaka med salt glasyr och lingongrädde

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Underbara smakkombinationer som samsas i ett vackert glas. Det går bra att frysa kakan men gör de då utan glasyren. Vill d få ut fler portioner kan du välja mindre glas. Kanelkakan går även bra att äta som den är.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda ihop mjöl, bakpulver och kanel och vänd ner det i smeten. Koka upp smör och vatten, häll det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Grädda den heller för kort tid än för länge. Låt kakan svalna.
  3. Glasyr: Smält smöret och rör snabbt ner övriga ingredienser. Tycker du att glasyren verkar lös så blandar du ner lite extra florsocker.
  4. Välj portionsglas i passande storlek. Vispa ihop vispgrädden med lingonsylten. Lägg kaksmulor i botten av glaset, bred över glasyren, toppa med lingongrädde samt ett fryst lingon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.