Underbara smakkombinationer som samsas i ett vackert glas.
Det går bra att frysa kakan men gör de då utan glasyren. Vill d få ut fler portioner kan du välja mindre glas. Kanelkakan går även bra att äta som den är.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker poröst. Blanda ihop mjöl, bakpulver och kanel och vänd ner det i smeten. Koka upp smör och vatten, häll det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Grädda den heller för kort tid än för länge. Låt kakan svalna.
- Glasyr:
Smält smöret och rör snabbt ner övriga ingredienser. Tycker du att glasyren verkar lös så blandar du ner lite extra florsocker.
- Välj portionsglas i passande storlek. Vispa ihop vispgrädden med lingonsylten. Lägg kaksmulor i botten av glaset, bred över glasyren, toppa med lingongrädde samt ett fryst lingon.
Publicerat den
16 november 2014
Liknande recept
Skriv kommentar