Kladdig kladdkaka med en touch av kanel som toppas med en nötig topping. Gotteligott gott!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smör i en kastrull. Ta från värmen, tillsätt grovhackad choklad och rör om tills allt smält. Rör ner socker, krossad kanel och salt.
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i smeten. Vänd ner ett ägg i taget och arbeta samman till en jämn smet.
- Täck botten på en springform 23 cm i diameter med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Kakan ska vara kletig i mitten. Ta ut kakan och låt svalna innan du avlägsnar formen.
- Hetta upp grädden och ta kastrullen från värmen. Tillsätt grovhackad choklad och rör om tills allt smält. Låt svalna något och bred sedan glasyren över kakan. Hacka nötterna och toppa med dessa.
- Servera antingen kall eller ljummen med lättvispad grädde, créme fraiche eller vaniljglass.
Publicerat den
11 februari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar