Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelkladdkaka med hasselnötstopping

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Kladdig kladdkaka med en touch av kanel som toppas med en nötig topping. Gotteligott gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smör i en kastrull. Ta från värmen, tillsätt grovhackad choklad och rör om tills allt smält. Rör ner socker, krossad kanel och salt.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i smeten. Vänd ner ett ägg i taget och arbeta samman till en jämn smet.
  4. Täck botten på en springform 23 cm i diameter med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Kakan ska vara kletig i mitten. Ta ut kakan och låt svalna innan du avlägsnar formen.
  5. Hetta upp grädden och ta kastrullen från värmen. Tillsätt grovhackad choklad och rör om tills allt smält. Låt svalna något och bred sedan glasyren över kakan. Hacka nötterna och toppa med dessa.
  6. Servera antingen kall eller ljummen med lättvispad grädde, créme fraiche eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.