Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelknäcke

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Knaprigt och nyttigt knäckebröd som är helt utan vanligt vetemjöl. Det här är ett jättebra basrecept. Byt gärna ut kanelen och testa nya kryddor eller kryddörter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Vispa samman ägg, vatten och salt. Rör ner resten av ingredienserna och blanda ordentligt. Låt svälla 5 minuter.
  3. Platta eller kavla ut till en tunn rektangel ca 25x20 cm mellan två oljade bakplåtspapper på en plåt. Dra bort det övre papperet och skåra eventuellt rutor med en kniv.
  4. Grädda mitt i ugnen 30 minuter, stäng av ugnsvärmen och låt plåten stå kvar i eftervärmen i ytterligare 30-40 minuter. Låt svalna lite på plåten. Lyft över till ett galler och låt svalna helt, utan bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.