Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelknäcke

 
  • Serverar: 40-50 portioner
Skriv ut

Nyttiga knäckebröd med råg, som stansas ut till önskad form med en pepparkaksform. Perfekt när du vill ha något knaprigt, nyttigt och gott till fikat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt fingervarmt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt kanel, salt, farinsocker, rågmjöl och vetemjöl, lite i taget. Knåda ihop allt till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Kavla ut degen tunt på ett rikligt mjölat bakbord. Strö även mjöl ovanpå degen så att inte kaveln fastnar. Stansa ut brödkakor med en valfri pepparkaksform.
  4. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med vatten och strö över sesamfrön. Låt bröden jäsa i ca 15 minuter utan bakduk.
  5. Grädda bröden mitt i ugnen i 10-14 minuter beroende på storlek och tjocklek. Låt dem svalna på plåten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.