Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelknäckebröd

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Jacob Wismars hembakade kanelknäckebröd Krispigt knäckebröd med doft av kanel. Ekologiskt och hembakat på julbordet. Räcker till cirka 20 små kakor. Använd stora pepparkaksformar till julknäckebrödet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en degbunke. Värm vattnet till 37 grader och häll det över jästen. Rör om tills jästen har lösts upp.
  2. Tillsätt vatten, salt, kanel, olja och största delen av mjölet, men spara en del av mjölet till utbakningen. Knåda degen tills den känns smidig. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 20 bitar och rulla till runda bullar.
  4. Täck plåtar med bakplåtspapper. Kavla ut bullarna till riktigt tunna kakor direkt på plåten.
  5. Grädda mitt i ugnen i 250 grader i 5-10 minuter. Låt kakorna kallna på galler utan bakduk. Förvara brödet torrt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.