Slå en snygg knop av bullen! Saftiga rutmönstrade kanelsmakande bullar som i mitten av bullen gömmer sig en bit vit choklad.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med den fingervarma mjölken. Tillsätt socker, salt, kanel, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 timme.
- Rulla 24-26 bollar av degen, ca 30 g/st (utan choklad). Det ska bli deg över som du använder till flätningen. Tryck in en chokladbit i varje boll och nyp ihop hålet ordentligt. Rulla smala längder, ca 10 cm långa och ½ cm tjocka, av resten av degen.
- Bygg ett rutnät (väv) av deglängderna genom att lägga 3 horisontellt med ½ cm mellanrum på bordet. Lyft på de 2 yttre längderna och lägg en längd vertikalt i mitten. Böj upp kanterna på den horisontella längden i mitten och lägg en längd vertikalt på varje sida.
- Lägg ett rutnät ovanpå varje degboll. Fäst ändarna ordentligt på undersidan av bullen. Lägg bullarna i bakformar, gärna i en muffinsplåt. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen i 7-10 minuter. Låt dem svalna på galler. Pudra bullarna med florsocker innan servering.
Publicerat den
11 augusti 2015
Liknande recept
Skriv kommentar