Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelknopar med vit choklad

 
  • Serverar: 24-26 portioner
Skriv ut

Slå en snygg knop av bullen! Saftiga rutmönstrade kanelsmakande bullar som i mitten av bullen gömmer sig en bit vit choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med den fingervarma mjölken. Tillsätt socker, salt, kanel, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 timme.
  2. Rulla 24-26 bollar av degen, ca 30 g/st (utan choklad). Det ska bli deg över som du använder till flätningen. Tryck in en chokladbit i varje boll och nyp ihop hålet ordentligt. Rulla smala längder, ca 10 cm långa och ½ cm tjocka, av resten av degen.
  3. Bygg ett rutnät (väv) av deglängderna genom att lägga 3 horisontellt med ½ cm mellanrum på bordet. Lyft på de 2 yttre längderna och lägg en längd vertikalt i mitten. Böj upp kanterna på den horisontella längden i mitten och lägg en längd vertikalt på varje sida.
  4. Lägg ett rutnät ovanpå varje degboll. Fäst ändarna ordentligt på undersidan av bullen. Lägg bullarna i bakformar, gärna i en muffinsplåt. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 250 grader.
  6. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen i 7-10 minuter. Låt dem svalna på galler. Pudra bullarna med florsocker innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.